Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pieczone ziemniaki z twarożkowym dipem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 20 ziemniaków mniej więcej jednakowej wielkości,
  • 20 plasterków wędzonego boczku,
  • 20 gałązek świeżego majeranku lub po szczypcie suszonego na każdy ziemniak

Na twarożkowySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimŻyczymy smacznego! dip:
  • 50 dag półtłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • po 2 łyżki posiekanej bazylii i tymianku,
  • 2 dymki, woda mineralna,
  • sól, świeżo mielony biały pieprz,
  • 2 łyżki oliwy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 20 ziemniaków mniej więcej jednakowej wielkości,
  • 20 plasterków wędzonego boczku,
  • 20 gałązek świeżego majeranku lub po szczypcie suszonego na każdy ziemniak

Na twarożkowySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimŻyczymy smacznego! dip:
  • 50 dag półtłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • po 2 łyżki posiekanej bazylii i tymianku,
  • 2 dymki, woda mineralna,
  • sól, świeżo mielony biały pieprz,
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinie. Po lekkim ostudzeniu obrać ze skórki, po czym owinąć każdy ziemniak wędzonym boczkiem, pod boczek włożyć gałązkę majeranku lub posypać odrobiną suszonego. W nagrzanym piekarniku ułożyć na wyłożonej folią blaszce i grillować około 10 minut. Twaróg dokładnie rozetrzeć przy pomocy widelca, ucierając dodać wodę , oliwę, posiekane zieleniny oraz posiekaną jak najdrobniej cebulę. Dokładnie wymieszać dip. Podpieczone ziemniaki podawać z dipem przełożonym do salaterki.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: