Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 70 - 80 dag mielonego mięsa mieszanego (wołowo-wieprzowego)
  • jajko
  • cebula
  • sól, pieprz
  • ząbek czosnku
  • po łyżce posiekanego koperku, szczypiorku i zielonej pietruszki
  • spora szczypta tymianku
  • pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 2 łyżki tartej bułki

Do pieczenia:
  • łyżka masła i łyżka oleju

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 70 - 80 dag mielonego mięsa mieszanego (wołowo-wieprzowego)
  • jajko
  • cebula
  • sól, pieprz
  • ząbek czosnku
  • po łyżce posiekanego koperku, szczypiorku i zielonej pietruszki
  • spora szczypta tymianku
  • pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 2 łyżki tartej bułki

Do pieczenia:
  • łyżka masła i łyżka oleju

Na farsz:

Sposób przygotowania:

1.Cukinię pokroić w drobniutką kostkę, dodać pokruszony widelcem twaróg, dodać jogurt i zieleninę. Wymieszać doprawiając solą i pieprzem.
2.Wymieszać mielone mięso z posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem oraz zieleniną i słodką papryką.
3.Formować z mięsa placki wielkości dłoni, nakładać  porcje cukiniowo - serowego farszu, zlepiać mięso formując owalny kotlet. Każdy kotlet  obtoczyć w tartej bułce.
4.Żaroodporne naczynie natłuścić masłem i olejem, ułożyć  kotlety i  w nagrzanym do 180°C piekarniku zapiekać  około 30 minut.

Najnowsze komentarze