Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN


Na nadzienie:
  • brokuł
  • cukier i sól do gotowania

Do posmarowania formy: łyżka oliwy

Do wysypania formy: 2 łyżki tartej bułki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na nadzienie:
  • brokuł
  • cukier i sól do gotowania

Do posmarowania formy: łyżka oliwy

Do wysypania formy: 2 łyżki tartej bułki

Sposób przygotowania:

1.Obgotować w lekko osolonej i posłodzonej wodzie  podzielony na różyczki brokuł. Po 6 minutach odcedzić, przelać zimną wodą.
2.Do mięsa dodać tartą bułkę, musztardę ,  jaja oraz pieprz i  pokrojoną w  kostkę fetę, doprawić  w miarę potrzeby solą (feta jest słona!).
3.W posmarowanej oliwą i posypanej tartą bułką  podłużnej foremce ułożyć  warstwę mięsa, na niej rozłożyć różyczki brokułu i przykryć mięsem. Lekko docisnąć mięso, wygładzić wierzch, posmarować oliwą.
4.Piec godzinę w  nagrzanym do 200°C piekarniku. Pod koniec można wierzch przykryć kawałkiem folii aluminiowej.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Feta

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: