Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Zmieszać starty ser ze szklanką majonezu i 4 jajkami.
2.Formę do pieczenia (35 x 20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia posmarowanym olejem.
3.Wlać masę serową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Zapiekać pół godziny.
4.Drobno posiekać  umyte pieczarki i cebule dusić na oleju, aż płyn odparuje całkowicie.
5.Pokroić w kostkę paprykę i dodać do podduszonej cebuli z pieczarkami. Dołożyć mielone mięso i pozostałe jajka. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie wymieszać.
6.Wyjąć z formy podpieczona masę serową wraz z papierem. Nałożyć  mięsny farsz i zwinąć w rulon. Włożyć  do formy keksowej i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec pół godziny.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Gruyere

Najnowsze komentarze