Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pieczeń rzymska z parmezanem i papryką

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN


Do posmarowania formy:

  • łyżka oleju.

Do wysypania formy:

  • łyżka tartej bułki.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do posmarowania formy:

  • łyżka oleju.

Do wysypania formy:

  • łyżka tartej bułki.

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzać łyżkę oleju, zeszklić na nim posiekaną dymkę wraz ze szczypiorem oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
2. Mięso wymieszać z podsmażoną cebulą i czosnkiem, jajami, tartą bułką, parmezanem, ziołami prowansalskimi, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę.
3. Papryki pokroić w kostkę, dodać do masy mięsnej i znów dokładnie wymieszać.
4. W podłużnej foremce posmarowanej olejem i wysypanej tartą bułką ułożyć masę mięsną, dokładnie wygładzić wierzch (można posmarować olejem).
5. Piec w temperaturze 180 st C około 50 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: