Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Umyć pieczarki i oddzielić kapelusze. Trzonki posiekać.
2.Drobno posiekać cebulę i czosnek. Zeszklić je na maśle. Dodać nóżki pieczarek i dusić do zrumienienia.
3.Gdy masa grzybowa wystygnie połączyć ją z posiekanym jajkiem na twardo, natką pietruszki, startym ementalerem i tartą bułką. Doprawić wg. gustu solą i świeżo zmielonym pieprzem.
4.Napełnić tym farszem kapelusze pieczarek. Ułożyć je na posmarowanej olejem blasze i zapiekać 20 minut w temperaturze 180 st. C.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Emmentaler

Najnowsze komentarze