Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 10 kapeluszy bardzo dużych pieczarek
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • 2 łyżki posiekanej drobno zielonej pietruszki
  • 2 łyżki posiekanej drobno czerwonej papryki
  • szklanka suchego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • szklanka startego miękkiego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • spora szczypta mielonej słodkiej papryki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 10 kapeluszy bardzo dużych pieczarek
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • 2 łyżki posiekanej drobno zielonej pietruszki
  • 2 łyżki posiekanej drobno czerwonej papryki
  • szklanka suchego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • szklanka startego miękkiego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • spora szczypta mielonej słodkiej papryki

Sposób przygotowania:

1.Pieczarki oczyścić, odciąć trzonki i odłożyć do innej potrawy.
2.Twardy starty ser  wymieszać z masłem, jak najdrobniej posiekaną papryką oraz siekaną zieloną pietruszką.
3.Pieczarki podsmażyć na oleju, aby puściły sok, na każdej ułożyć porcyjkę  sera wymieszanego z masłem i dodatkami i dalej smażyć aż masło się rozpuści i wypłynie  na patelnie.
4.Smażące się grzyby posypać startym miękkim serem, oprószyć  mieloną  papryką (dla amatorów polecam szczyptę  ostrej), kiedy ser zacznie się ciągnąć - podawać grzyby z patelni z dodatkiem podpieczonej w piekarniku  bagietki lub innej delikatnej bułki.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: