Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pieczarki z mięsem i parmezanem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 30 PLN

  • 10 dużych pieczarek,
  • 35 dag mielonego mięsa wołowego i wieprzowego,
  • 1 duża cebula,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 puszka przecieru pomidorowego,
  • 20 dag sera ParmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 1 łyżeczka zmielonej ostrej papryki,
  • suszone zioła – tymianek i bazylia,
  • sól,
  • pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 10 dużych pieczarek,
  • 35 dag mielonego mięsa wołowego i wieprzowego,
  • 1 duża cebula,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 puszka przecieru pomidorowego,
  • 20 dag sera ParmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 1 łyżeczka zmielonej ostrej papryki,
  • suszone zioła – tymianek i bazylia,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Obrać i drobno posiekać cebulę. Pieczarki umyć i oczyścić. Wyciąć nóżki i odłożyć. Zetrzeć parmezan na tarce lub w młynku. Mięso włożyć do miski, dodać pokrojone warzywa, 2 łyżki parmezanu i sproszkowaną paprykę. Doprawić sola i pieprzem do smaku. Wymieszać aż będzie gładka masa.

Nóżki pieczarek posiekać, poddusić na oliwie, zalać przecierem pomidorowym, doprawić solą i pieprzem do smaku, dosypać po szczypcie tymianku i bazylii. Dusić na małym ogniu mieszając przez kwadrans.

Kapelusze pieczarek napełnić farszem mięsno-serowym. Wlać do żaroodpornego naczynia sos pomidorowy i ułożyć na nim faszerowane grzyby. Piec przez pół godziny w temperaturze 190 st. C. Tuż przed końcem posypać z wierzchu resztą parmezanu i poczekać aż się stopi i zrobi złocisty.

Najnowsze komentarze