Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Odciąć trzony grzybów, kapelusze zaś ułożyć na  posmarowanej odrobiną oleju blaszce w piekarniku nagrzanym do 200°C.Kiedy puszczą sok – wyjąć z piekarnika.
2.Paprykę i trzony grzybów pokroić  w kostkę lub posiekać nożem, cebulę także drobno posiekać.
3.Na oleju podsmażyć najpierw pokrojone trzony pieczarek, po 2 minutach dodać paprykę i cebulę  oraz oregano. Smażyć  mieszając około 3 minut, aby papryka nieco zmiękła. Ostudzić.
4.Do pieczarek z cebulą i papryką dodać tartą bułkę, parmezan i siekaną zieloną pietruszkę oraz  sól i pieprz do smaku. Wymieszać.
5.Grzybowo-paprykowym  farszem napełnić podpieczone kapelusze i w piekarniku  ,w temperaturze 200°C  zapiekać około 20-25 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan

Najnowsze komentarze