Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

1. Pieczarki umyć osuszyć, powykrawać nóżki, pozostawiając całe kapelusze, posmarować przy pomocy pędzelka oliwą.
2. Pozostałą oliwą wysmarować naczynie żaroodporne i poukładać w nim pieczarki stroną blaszkami do góry.
3. Wymieszać Mascarpone z pesto, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sola i pieprzem.
4. Pieczarki wypełnić farszem, posypać startym parmezanem.
5. Nagrzać piekarnik do 180 st. C, wstawić pieczarki, zapiekać około 20minut,po czym każdą pieczarkę przybrać listkiem bazylii.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: