Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pieczarki faszerowane camembertem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 12  dużych pieczarek,
  • 2  łyżki masła,
  • sól, mielony pieprz, 

Na nadzienie:
  • półtora krążka camembertaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!,
  • 3/4  szklanki grubo posiekanych orzechów włoskich,
  • półtorej łyżki masła,
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 12  dużych pieczarek,
  • 2  łyżki masła,
  • sól, mielony pieprz, 

Na nadzienie:
  • półtora krążka camembertaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!,
  • 3/4  szklanki grubo posiekanych orzechów włoskich,
  • półtorej łyżki masła,
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

Pieczarki umyć, osuszyć, odciąć trzony. Kapelusze posypać lekko solą i pieprzem. Trzony pieczarek posiekać i podsmażyć na maśle, dodać  rozgnieciony widelcem ser, zieloną pietruszkę i orzechy (pozostawić  2 łyżki). Wymieszać. Tartą bułkę podsmażyć na suchej patelni, dodać do pozostawionych orzechów. Napełniać kapelusze grzybów  masą serową, posypać  wierzch tartą  bułką z orzechami, na każdym grzybie położyć  odrobinę masła. Nagrzać piekarnik do temperatury 190 st. C i zapiekać  grzyby 25 minut. Podawać gorące.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: