Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pieczarki nadziewane rokpolem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 12 dużych pieczarek

Na nadzienie:
  • ok.30 dag sera rokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!,
  • 2 dymki,
  • 3/4 szklanki siekanych orzechów włoskich,
  • łyżka tartej bułki,
  • 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki,  
  • 4 łyżki masła,
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 12 dużych pieczarek

Na nadzienie:
  • ok.30 dag sera rokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!,
  • 2 dymki,
  • 3/4 szklanki siekanych orzechów włoskich,
  • łyżka tartej bułki,
  • 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki,  
  • 4 łyżki masła,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczarki umyć, osuszyć, poodcinać  trzony, kapelusze odłożyć, trzony posiekać. W garnuszku roztopić łyżkę  masła, dodać posiekaną  drobno dymkę  i zeszklić, dodać posiekane trzony pieczarek i podsmażyć wszystko razem. Rozgnieść widelcem ser rokpol, dodać podsmażone grzyby, siekaną zieloną  pietruszkę. Trzy łyżki siekanych orzechów odłożyć, pozostałe dodać do masy serowej i starannie wymieszać dodając do smaku sól i pieprz. Napełnić masą kapelusze pieczarek, posypać wierzch  mieszanką tartej bułki i siekanych orzechów. Posmarować masłem półmisek  żaroodporny, ułożyć na nim nadziane pieczarki, dodatkowo pozostałe masło podzielić na kawałeczki i poukładać je na wierzchu nadzianych pieczarek. Nagrzać piekarnik do 190 st C i zapiekać pieczarki  25 minut.

Najnowsze komentarze