Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • bardzo pikantne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 49 dag makaronu penne
  • 20 dag sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiŻyczymy smacznego! Taleggio
  • mały pęczek zielonej pietruszki
  • taki sam pęczek kolendry
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek masła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • chili w proszku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 49 dag makaronu penne
  • 20 dag sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiŻyczymy smacznego! Taleggio
  • mały pęczek zielonej pietruszki
  • taki sam pęczek kolendry
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek masła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • chili w proszku

Sposób przygotowania:

1.Posiekać zielona pietruszkę i kolendrę. 
2.Czosnek pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle na małym ogniu i dodać natkę i kolendrę. Doprawić sokiem z cytryny, chili i solą. 
3.Makaron ugotować al dente. Wyłożyć na patelnię z sosem, dodać 4 - 5 łyżek wody, w której się gotował, wymieszać i potrzymać na małym ogniu jeszcze 40 sekund. 
4.Makaron zdjąć z patelni, wymieszać z pokrojonym w kostkę serem.

Najnowsze komentarze