Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 4 jajka
  • 3 szklanki startej na tarce cukinii
  • 1,5 szklanki tartej bułki
  • cebula
  • marchewka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 szklanki startego sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 jajka
  • 3 szklanki startej na tarce cukinii
  • 1,5 szklanki tartej bułki
  • cebula
  • marchewka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 szklanki startego sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

1.Marchew i cebulę zetrzeć na tarce i połączyć  z tartą  cukinią, dodać olej, tartą  bułkę, zieloną pietruszkę, starty ser.
2.Żółtka dodać  do masy, białka ubić  na sztywną  pianę i połączyć z masą.
3.Doprawić całość do smaku pieprzem i solą, wyłożyć pasztet do aluminiowej foremki, piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C około godziny.
Wyjąć z foremki dopiero po zupełnym ostudzeniu.

Najnowsze komentarze