Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 1kg ugotowanych ziemniaków (mogą być pozostałe z poprzedniego dnia),
  • 200g sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty GoudaSer żółty GoudaŻyczymy smacznego!,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1 łyżeczka soli, szczypta pieprzu,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • bułka tarta do panierki,
  • olej do smażenia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1kg ugotowanych ziemniaków (mogą być pozostałe z poprzedniego dnia),
  • 200g sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty GoudaSer żółty GoudaŻyczymy smacznego!,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1 łyżeczka soli, szczypta pieprzu,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • bułka tarta do panierki,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Ziemniaki przecisnąć przez prasę i wyrobić na gładko z jajkami, mąką, solą, pieprzem, majerankiem. Ciasto rozwałkować na 1cm i pokroić na identyczne prostokąty. Ser pokroić w plasterki minimalnie mniejsze niż prostokąty z ciasta ziemniaczanego. Sklejać ze sobą po dwa prostokąty ziemniaczane wkładając w środek plasterek sera. Całość panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na jasno złoty kolor.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: