Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na naleśniki:
  • szklanka mleka
  • jajko
  • półtorej szklanki mąki
  • łyżka oleju do smażenia

Na nadzienie:

Do smażenia:
  • ćwierć szklanki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na naleśniki:
  • szklanka mleka
  • jajko
  • półtorej szklanki mąki
  • łyżka oleju do smażenia

Na nadzienie:

Do smażenia:
  • ćwierć szklanki oleju

Sposób przygotowania:

1.Zmiksować składniki ciasta naleśnikowego, usmażyć cienkie naleśniki smarując olejem patelnię przed każdym kolejnym naleśnikiem.
2.Przygotować nadzienie: cebulę  posiekać ,podsmażyć na maśle, dodać  do startego sera razem z jajkiem, doprawić solą  i pieprzem, dokładnie wymieszać.
3.Naleśniki smarować farszem, zawijać boki, po czym formować ruloniki.
4.Smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać jako dodatek do warzywnych zup lub jako doskonałą gorącą przekąskę.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: