Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 5 dag drożdży
  • łyżeczka cukru
  • łyżka oleju lub oliwy
  • ok.3/4 szklanki ciepłej wody

Na farsz:
  • szklanka pokrojonych drobno różnych wędlin lub pokrojone resztki pieczeni
  • cukinia
  • cebula
  • łyżka oleju
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 5 dag drożdży
  • łyżeczka cukru
  • łyżka oleju lub oliwy
  • ok.3/4 szklanki ciepłej wody

Na farsz:
  • szklanka pokrojonych drobno różnych wędlin lub pokrojone resztki pieczeni
  • cukinia
  • cebula
  • łyżka oleju
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Wymieszać mąkę z pokruszonymi drożdżami, cukrem, olejem i ciepłą wodą. Kiedy powstanie gładkie ciasto-odstawić w ciepłe miejsce.
2.Przygotować farsz: posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać startą na grubej jarzynowej tarce cukinię i pokrojone drobno wędliny lub mięso, smażąc doprawić pieprzem i solą.
3.Ciasto raz jeszcze zagnieść, rozwałkować i wycinać szeroką szklanką krążki, nakładać na każdy nieco farszu, sklejać  pierożki, odstawić do wyrośnięcia.
4.W piekarniku nagrzanym do 200 st. C piec pierożki około 15 minut, do zrumienienia.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: