Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pasta twarogowa z papryką

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Nagrzać piekarnik do temperatury 200 st. C, piec papryki około 15 minut. Kiedy na skórce pojawią się ciemne plamy – włożyć papryki do foliowej torebki i ochłodzić. Obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić .Czosnek przecisnąć przez praskę, odciąć szczypior od dymek, posiekać i odłożyć, same cebulki także drobno posiekać.

Zmiksować ser, pokrojone papryki, czosnek i posiekaną cebulę. W trakcie miksowania doprawić solą i pieprzem, dodać szczypior i gotową już pastę przełożyć do niewielkiej miseczki. Doskonała do smarowania ciemnego pieczywa lub podgrzanych bułeczek.

Najnowsze komentarze