Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • puszka tuńczyka w oliwie
  • ½  szklanki pokruszonego drobno sera rokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon BrieValbon BrieValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!
  • łyżeczka sosu tabasco
  • łyżka masła
  • średnia cebula
  • 2 papryki
  • po ½ łyżeczki suszonej bazylii i ziół prowansalskich
  • 2 kopiaste łyżki siekanego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • puszka tuńczyka w oliwie
  • ½  szklanki pokruszonego drobno sera rokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon BrieValbon BrieValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!
  • łyżeczka sosu tabasco
  • łyżka masła
  • średnia cebula
  • 2 papryki
  • po ½ łyżeczki suszonej bazylii i ziół prowansalskich
  • 2 kopiaste łyżki siekanego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1.Papryki przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i ułożyć skórką do góry na wyłożonej papierem do wypieków blaszce. W temperaturze 200 st. C piec w piekarniku 25 minut. Upieczone papryki włożyć  do foliowej torebki i odłożyć do wystygnięcia.
2.Ostudzone papryki obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
3.Rozgrzać masło, dodać posiekaną drobno cebulę i zeszklić.
4.Zmiksować cebulę, tuńczyka, zioła, bazylię,  ser, papryki, doprawić sosem tabasco, sól i pieprz.
5.Do pasty dodać szczypiorek, wymieszać ,przełożyć do małej salaterki.
Doskonała pasta do cienko krojonego ciemnego pieczywa.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Rokpol

Najnowsze komentarze