Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 50PLN

  • 1 kilogram sera białegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimŻyczymy smacznego!
  • kostka masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • bakalie (kandyzowany ananas, kandyzowana skórka pomarańczowa, suszone figi i morele, migdały, orzechy włoskie i laskowe) wszystkiego ok. 50 dag.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kilogram sera białegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimŻyczymy smacznego!
  • kostka masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • bakalie (kandyzowany ananas, kandyzowana skórka pomarańczowa, suszone figi i morele, migdały, orzechy włoskie i laskowe) wszystkiego ok. 50 dag.

Sposób przygotowania:

Bakalie drobno posiekać. Jajka ubijać z cukrem na parze przez ok 15 minut, aż powstanie kremowa, puszysta masa. Ubić kremówkę na sztywno. Miękkie masło utrzeć, a następnie dodawać po łyżce sera. Potem masę serową wymieszać z ubitą kremówką i masą jajeczną. Następnie dodać bakalie. Wysokie sitko wyłożyć gazą, napełnić masą, zawinąć rogi gazy do środka. przykryć talerzem i dociążyć np. pełnym słoikiem. Następnie ustaw sito na głębokim talerzu i wstaw na minimum 12 godzin do lodówki. Następnie paschę wyjmij odwracając sitko i udekoruj bakaliami.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: