Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Ser zmielić w maszynce.
2.Jaja ugotować na twardo, przekroić i wyjąć żółtka,  które utrzeć z masłem i cukrem na gładką ,pulchną masę.
3.Ucierając żółtka dodawać po trochu ser i chwilę jeszcze ucierać wszystko razem.
4.Wanilię utrzeć na tarce lub niezwykle drobno posiekać, dodać do masy serowej wraz z posiekanymi migdałami, orzechami i opłukanymi i osuszonymi rodzynkami a także drobno pokrojoną , smażoną  w cukrze skórką  pomarańczową. Wymieszać.
5.Kilkakrotnie złożoną apteczną  gazą wyłożyć durszlak, umieścić w nim  masę serową, związać gazę, przycisnąć talerzykiem, ustawić durszlak w talerzu(będzie się tam zbierała serwatka) i odstawić do lodówki lub innego chłodnego  miejsca na całą dobę. Wyjętą na okrągły półmisek paschę  przybrać dowolnymi bakaliami.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: