Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Paryska zupa cebulowa

Dodany , autor mmagdaz

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 1/2 kg cebuli,
  • 2 łyżki masła + 1 łyżka oliwy do smażenia cebuli,
  • sól, pieprz,
  • 1 litr bulionu mięsnego,
  • 4 kromki chleba,
  • 2 ząbki czosnku,
  • oliwa,
  • 4 łyżki tartego sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1/2 kg cebuli,
  • 2 łyżki masła + 1 łyżka oliwy do smażenia cebuli,
  • sól, pieprz,
  • 1 litr bulionu mięsnego,
  • 4 kromki chleba,
  • 2 ząbki czosnku,
  • oliwa,
  • 4 łyżki tartego sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

Obraną cebulę pokroić w cienkie plasterki i posolić (pół łyżeczki soli). Na rozgrzanym maśle i oliwie podsmażyć cebulę na złoto. Zalać bulionem i gotować na małym ogniu. Kromki chleba podpiec w piekarniku, posmarować oliwą i czosnkiem. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Przelać do żaroodpornych miseczek. Do każdej miseczki włożyć czosnkową kromkę i posypać serem żółtym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiec do rozpuszczenia się sera.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: