Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 16 parówek
  • mała cukinia
  • pomidor
  • czerwona papryka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz do smaku
  • 6 łyżek startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • 1/2 szklanki keczupu

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 16 parówek
  • mała cukinia
  • pomidor
  • czerwona papryka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz do smaku
  • 6 łyżek startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • 1/2 szklanki keczupu

Sposób przygotowania:

1.Parówki obrać  z osłonek, ponacinać bardzo głęboko.
2.Z papryki usunąć  gniazdo nasienne ,pozostały miąższ pokroić  w kostkę. Cukinię i pomidory po zdjęciu skórki pokroić także  w kostkę.
3.Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć  przez praskę.
4.Wszystkie przygotowane warzywa przełożyć na patelnię, smażyć około 3  minut, doprawić solą i pieprzem, lekko ostudzić, dodać parmezan.
5.Przygotowany farsz nałożyć w nacięcia w parówkach, ułożyć je na żaroodpornym półmisku.
6.W piekarniku nagrzanym do 180°C piec potrawę  około 15 minut. Podawać polaną keczupem.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan

Najnowsze komentarze