Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Opakowanie ciasta francuskiego wystarcza na przygotowanie 3 sztuk. Ciasto delikatnie rozwinąć na desce lub stolnicy. Przekroić na trzy części. Na każdej rozłożyć ser żółty pozostawiając wolne przestrzenie przy brzegach ciasta. Połozyć parówki obrane z folii na cieście wyścielonym serem. Zawinąć w rulonik i ułozyć na blasze wysmarowanej tłuszczem lub pokrytej papierem do pieczenia. Ciasto posmarować żółtkiem i posypać sezamem. Zapiekać ok. 20 min. w piekarniku zagrzanym do temp. ok. 190 st. Smakuje przepysznie, zarówno na ciepło, jak i zimno. Doskonałe danie na wszelkie okazje i lubiane przez maluchów.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze