Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

1. Oczyścić pory i przyciąć na długość parówek. Naciąć głęboko wzdłuż. Zblanszować je w bulionie.
2. Parówki owinąć ściśle boczkiem i wcisnąć w nacięcia  porów.
3. Wysmarować masłem naczynie żaroodporne i ułożyć w nim parówki w porach. Podlać kilkoma łyżkami bulionu. Zapiekać w temperaturze 190 st. C przez 10 minut. Posypać grubo parmezanem i ponownie zapiekać przez kolejne 10 minut.

Najnowsze komentarze