Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN


Na sos:
  • 2 łyżki musztardy
  • miód
  • majonez

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos:
  • 2 łyżki musztardy
  • miód
  • majonez

Sposób przygotowania:

1.Wymieszać  jogurt z łyżką  miodu.
2.Pokroić umytą i osączoną  pierś w paseczki, lekko posolić i posmarować marynatą z jogurtu oraz miodu. Wstawić do lodówki na 6o minut.
3.Wymieszać 2 łyżki miodu z 2 łyżkami musztardy i  łyżką majonezu. Sos wstawić do lodówki.
4.Roztrzepać jajko w miseczce z tartą bułką  i startym parmezanem.
5.Zanurzać paski kurczaka i smażyć na oliwie z każdej strony na złoto.
6.Podawać z chłodnym sosem  umieszczonym w osobnej miseczce; paluszki z kurczaka zanurzać w sosie i chrupać.

Najnowsze komentarze