Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Pokrojny w plastry bakłażan przyprawić solą i pieprzem. Panierować w jajku i bułce tartej. Wysmarować masłem naczynie żaroodporne i układać wastrwami: bakłażan, plastry sera Gouda, plastry szynki prasowanej, warstwa startego sera parmezanu. W ten sposób ułożyć 2 lub 3 warstwy. Polać na wierzchu sossem z cebuli i pomidorów. Zapiekać w gorącym piekarniku 10/ 15 min. Podawać na ciepło lub zimno.

Sos
Pokrojoną drobno cebulę smażyć na oleju na zloty kolor, dodać rozcieczony sos pomidorowy przygotowany z koncentratu, sól, pieprz do smaku.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: