Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 4 duże czerwone papryki.

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 duże czerwone papryki.

Na farsz:

Sposób przygotowania:

Paprykom odciąć wierzchy i se środka wydrążyć pestki. Pieczarki obrać i pokroić na talarki, podsmażyć na patelni. Cebulę pokroić w kostkę i też podsmażyć. Pieczarki, cebulkę i jajko dodać do mięsa mielonego, przyprawić. Całość wymieszać i napełnić farszem papryki. Następnie włożyć na stojąco do żaroodpornego naczynia, wypełnionego szklanką wody, żeby papryki się nie przypaliły. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni. Przed końcem pieczenia przykryć papryki odciętymi wierzchami, a przed wyjęciem z piekarnika na każdą paprykę położyć plaster żółtego sera.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: