Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • bardzo pikantne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 5 dużych mięsistych czerwonych papryk
  • 3 łyżki oliwy
  • do smaku soli, pieprzu
  • granulowanego czosnku
  • odrobina chili i sosu sojowego
  • ok.30 dag półtłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 5 dużych mięsistych czerwonych papryk
  • 3 łyżki oliwy
  • do smaku soli, pieprzu
  • granulowanego czosnku
  • odrobina chili i sosu sojowego
  • ok.30 dag półtłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

1.Papryki umyć, usunąć  gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski.
2.Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić paprykę i podsmażyć a następnie pod przykrywką poddusić paprykę w miarę  potrzeby dolewając po 2 łyżki wody.
3.Kiedy papryka zacznie mięknąć doprawić ją  wszystkimi wymienionymi przyprawami.
4.Tuż przed końcem duszenia papryki dodać pokruszony twaróg i jeszcze chwilę razem podgrzać na dość silnym ogniu.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: