Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • bardzo pikantne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Papryki umyć, usunąć  gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski.
2.Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić paprykę i podsmażyć a następnie pod przykrywką poddusić paprykę w miarę  potrzeby dolewając po 2 łyżki wody.
3.Kiedy papryka zacznie mięknąć doprawić ją  wszystkimi wymienionymi przyprawami.
4.Tuż przed końcem duszenia papryki dodać pokruszony twaróg i jeszcze chwilę razem podgrzać na dość silnym ogniu.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: