Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Papryki w włożyć do piekarnika i piec w temperaturze 200°C, aż zmienią kolor.
2.Po ostudzeniu zdjąć skórkę i usunąć gniazda nasienne, pokroić miąższ na długie paski.
3.Sałatę posolić i odstawić na kilka minut, następnie polać sosem przyrządzonym z octu, musztardy, oliwy, drobno posiekanej cebuli i soli i pieprzu.
4.Fetę pokroić na plastry i smażyć w panierce z jajka i tartej bułki.
5.Na talerzu układać kawałki papryki, plaster sera, rukolę. Wszystko  posypać parmezanem.

Poznaj ser użyty w przepisie:

ParmezanFeta

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: