Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 100 PLN

  • 6 dużych strąków papryki
  • ok.50 dag mielonego mięsa mieszanego
  • 2 torebki ryżu do gotowania
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki pokrojonego w kostkę wędzonego boczku
  • 10 dag sera rokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon Camembert z zielonym pieprzemValbon Camembert z zielonym pieprzemValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!
  • po sporej szczypcie suszonych ziół: bazylii, oregano i mięty
  • kilka igiełek rozmarynu
  • łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 6 dużych strąków papryki
  • ok.50 dag mielonego mięsa mieszanego
  • 2 torebki ryżu do gotowania
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki pokrojonego w kostkę wędzonego boczku
  • 10 dag sera rokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon Camembert z zielonym pieprzemValbon Camembert z zielonym pieprzemValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!
  • po sporej szczypcie suszonych ziół: bazylii, oregano i mięty
  • kilka igiełek rozmarynu
  • łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Przygotować papryki: umyć, osuszyć, poodcinać  część z ogonkiem, usunąć gniazda nasienne.
2.Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na patelni  z pokrojonym boczkiem. Smażyć  10 minut, dodać mielone mięso i smażyć wszystko razem aż mięso osiągnie wygląd grubej kaszy.
3.Woreczki z ryżem wrzucić do wrzącej wody i gotować 5 minut, odsączyć, ostudzić.
4.Do mięsa dodać podgotowany ryż i pokruszony ser, wymieszać, doprawić ziołami, solą, pieprzem.
5.W przygotowane papryki nałożyć farsz, poustawiać je w żaroodpornym naczyniu.W piekarniku nagrzanym do 180 st. C  piec papryki około 40 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Rokpol

Najnowsze komentarze