Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Papryka nadziewana rozmaitościami z serem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Fasolę namoczyć w 2 szklankach wody, najlepiej na noc. Następnego dnia odcedzić, zalać bulionem i ugotować na  wpół miękko. Ponownie odcedzić. Odkroić wierzchy papryk, usunąć nasionka,  środki papryk  lekko oprószyć solą i pieprzem. Gotowane ziemniaki ostudzić, obrać ze skórki i pokroić  w kostkę. Marchew obrać  i zetrzeć na grubej jarzynowej tarce. Posiekaną cebulę  oraz  przeciśnięty przez  praskę czosnek zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju, dodać startą marchew i chwilę dusić. Wymieszać uduszoną marchew z pokrojonymi ziemniakami, jajkiem , startym ementalerem i tartą bułką. Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Nagrzać piekarnik do temperatury 200 st. C. Papryki napełnić  przygotowanym farszem, ustawić w posmarowanym olejem naczyniu, wlać wino, posypać startym parmezanem. Zapiekać co najmniej 25 minut.

Najnowsze komentarze