Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 4 żółte papryki
  • 30 dag FetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 4 kromki pełnoziarnistego chleba
  • opakowanie pomidorków koktajlowych
  • ¾ szklanki czarnych oliwek bez pestek
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki gotowego zielonego pesto
  • 2 garście listków bazylii
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 żółte papryki
  • 30 dag FetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 4 kromki pełnoziarnistego chleba
  • opakowanie pomidorków koktajlowych
  • ¾ szklanki czarnych oliwek bez pestek
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki gotowego zielonego pesto
  • 2 garście listków bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Papryki umyć, osuszyć,  odkroić  wierzchy, oczyścić  wnętrze usuwając gniazdo nasienne.
2.Chleb pokroić w  kostkę, zrumienić na oliwie z dodatkiem posiekanego czosnku.
3.Fetę pokroić w kostkę, pomidorki poprzekrawać na połówki.
4.Wymieszać grzanki, pomidory, fetę, oliwki oraz pesto, listki bazylii ,sól i pieprz.
5.Nadzieniem  napełnić  papryki, owinąć je folią aluminiową i ustawić na tackach do grillowania.6.Zapiekać  nad rozżarzonymi węglami około 20 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Feta

Najnowsze komentarze