Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 8 niedużychczerwonych papryk (najlepsze są  paprykio podłużnym kształcie),
  • 2 opakowania sera fetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!, najlepiej chudego,
  • 3 ząbkiczosnku,
  • 2 łyżki orzechów piniowych,
  • pół szklanki oliwy z oliwek,
  • cytryna,
  • kilka listków mięty.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 niedużychczerwonych papryk (najlepsze są  paprykio podłużnym kształcie),
  • 2 opakowania sera fetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!, najlepiej chudego,
  • 3 ząbkiczosnku,
  • 2 łyżki orzechów piniowych,
  • pół szklanki oliwy z oliwek,
  • cytryna,
  • kilka listków mięty.

Sposób przygotowania:

1. Papryki oczyścić, odkrawając górną część strąka z ogonkiem, odrzucając nasiona.
2. Posmarowane oliwą papryki ułożyć w nagrzanym do 250 st C piekarniku i piec 15 minut.
3. Przygotować w tym czasie farsz serowy: ser rozdrobnić widelcem, dodać  posiekany czosnek, orzeszki piniowe, startą z cytryny skórkę.
4. Nieco ostudzone podpieczone papryki napełnić farszem, ułożyć na blaszce i skropić  sokiem cytrynowym oraz oliwą.
5. Wstawić na 20 minut do nagrzanego do 230 st. C  piekarnika. W tym czasie skórka papryki powinna stać się  brązowa. Po wyjęciu z piekarnika należy ja zdjąć.
Faszerowane w ten sposób papryki można podawać zarówno jako danie gorące jak i na zimno.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: