Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Papryka faszerowana pieczona na grillu

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 4 strąki czerwonej i żółtej lub zielonej papryki,

Na farsz:
  • średni bakłażan,
  • strąk papryki chili,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 2 ząbki czosnku,
  • szklanka bulionu warzywnego z kostki,
  • 25 dag kaszy kuskus,
  • 3 łyżki posiekanej świeżej mięty,
  • półtorej łyżki masła,
  • 4 łyżki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!

Na dip:
  • duże opakowanie jogurtu naturalnego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki siekanej zielonej pietruszki,
  • średni zielony ogórek,
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 strąki czerwonej i żółtej lub zielonej papryki,

Na farsz:
  • średni bakłażan,
  • strąk papryki chili,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 2 ząbki czosnku,
  • szklanka bulionu warzywnego z kostki,
  • 25 dag kaszy kuskus,
  • 3 łyżki posiekanej świeżej mięty,
  • półtorej łyżki masła,
  • 4 łyżki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!

Na dip:
  • duże opakowanie jogurtu naturalnego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki siekanej zielonej pietruszki,
  • średni zielony ogórek,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przygotować dip: pokrojony drobno ogórek, siekaną pietruszkę , przeciśnięty przez praskę czosnek , jogurt, sól i pieprz wymieszać. Odstawić.Bakłażan posiekać możliwie drobno, podsmażyć na łyżce oliwy, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany strąk papryczki chili, wlać bulion, zagotować i dodać sypki kuskus. Wymieszać, odstawić na 20 minut.

Do spęczniałego kuskusu z bakłażanem dodać posiekaną miętę i masło, doprawić solą i pieprzem.Papryki poprzekrawać od ogonka do czubka na połówki, usunąć gniazda nasienne, napełnić farszem, posypać startym parmezanem.Na kratce rozgrzanego grilla na aluminiowej tacce ułożyć papryki przekrojem do góry i piec co najmniej 10 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: