Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Bułkę zalać ciepłym mlekiem; oliwki posiekać lub przez pół minuty rozdrabniać  w malakserze.
2.Połączyć bułkę, starty oscypek i parmezan, ostrą paprykę, sól i pieprz, siekaną zieloną pietruszkę. Wymieszać.
3.Usunąć, po ścięciu wierzchołka, gniazda nasienne papryk, nieco posolić wnętrza i napełnić farszem, nakryć ściętymi wierzchami, które przypiąć wykałaczkami, ułożyć w posmarowanej oliwą żaroodpornej formie, pozostałą oliwą polać paprykę po wierzchu.
4.Nagrzać piekarnik do 180 st. C i piec papryki 25-30 minut. Podawać jako przekąskę, nie wstawiać do lodówki przed podaniem, najlepiej bowiem smakuje w letniej temperaturze.

Najnowsze komentarze