Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Papryka faszerowana na przekąskę

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN


Jako dodatek:
  • szklanka jogurtu,
  • ząbek czosnku,
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Jako dodatek:
  • szklanka jogurtu,
  • ząbek czosnku,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Papryki przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne.Szpinak opłukać, osączyć ,włożyć do dużego durszlaka, przelać 3 litrami wrzącej wody, osączyć, niezbyt drobno posiekać. Doprawić rozdrobnionym serem rokpol wymieszanym ze śmietaną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową.Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, dodać do szpinaku, wymieszać.

Szpinakiem napełniać połówki papryki, posypać orzeszkami piniowymi i posypać startym parmezanem.Ułożyć na blaszce posmarowanej oliwą, piec 20 minut w temperaturze 200 st. C.Wymieszać jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Podawać sos jako dodatek do faszerowanej papryki.

Najnowsze komentarze