Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • Opakowanie sera Hochland Piato z ziołami śródziemnomorskimi w kostkach
    #6 mały papryk zielonych
  • 100g pieczarek
  • 1 cebula biała
  • 4 łyżki oleju
  • 200g mięsa mielonego

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • Opakowanie sera Hochland Piato z ziołami śródziemnomorskimi w kostkach
    #6 mały papryk zielonych
  • 100g pieczarek
  • 1 cebula biała
  • 4 łyżki oleju
  • 200g mięsa mielonego

Sposób przygotowania:

Umyj paprykę. Następnie odetnij jej wierzch i usuń gniazda nasienne. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na patelni, z dodatkiem 2 łyżek oleju. Obierz i pokrój pieczarki, a później usmaż je na patelni, z 2 łyżkami oleju, które Ci zostały. Usmażoną cebulę i pieczarki przełóż do miski. Dodaj do nich kostki sera Hochland Piato oraz mięso mielone. Całość wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Nafaszeruj każdą papryczkę, a na wierzch połóż wcześniej odcięte części. Ułóż papryki ciasno obok siebie i wsadź do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, na około 30 – 45 minut. Po wyjęciu, podaj przekąski z ulubionym dipem.

Prosta przekąska, która sprawi, że zabłyśniesz w towarzystwie. Zaskocz znajomych i skorzystaj z przepisu przy najbliższej okazji.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze