Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pappardelle z sosem z sera rokpol

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • opakowanie pappardelli,
  • łyżka oliwy z oliwek,
  • 30 dag gotowanego boczku wędzonego,
  • nieduża cebula,
  • 20 dag pieczarek,
  • 20 dag sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiValbon BleuValbon BleuŻyczymy smacznego!,
  • półtorej szklanki śmietany 30-proc.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie pappardelli,
  • łyżka oliwy z oliwek,
  • 30 dag gotowanego boczku wędzonego,
  • nieduża cebula,
  • 20 dag pieczarek,
  • 20 dag sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiValbon BleuValbon BleuŻyczymy smacznego!,
  • półtorej szklanki śmietany 30-proc.

Sposób przygotowania:

Boczek pokroić w cienkie paski, podsmażać w większym garnku, aż wytopi się tłuszcz. Pokrojoną drobno cebulę dodać do boczku i smażyć mieszając około 6 - 7 minut, po czym dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Kiedy się podsmażą dodać pokrojony w kostkę rokpol i mieszając podgrzewać, aż ser się rozpuści; wlać śmietankę i podgrzewać jeszcze chwilę. Ugotować makaron al dente, odcedzić, przełożyć do garnka, gdzie jest przygotowany sos, wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Najnowsze komentarze