Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 1 łyżka masła
  • 5 dag wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 3/4 szklanki śmietany kremówki
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • 40 dag makaronu papardelle
  • 5 dag sera PecorinoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 łyżka masła
  • 5 dag wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 3/4 szklanki śmietany kremówki
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • 40 dag makaronu papardelle
  • 5 dag sera PecorinoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

1.Rozpuścić masło na patelni i  podsmażyć  pokrojony w cienkie paseczki boczek. Dodać  obraną, posiekaną cebulę. Smażyć  aż się zeszkli. 
2.Wlać  śmietanę, wsypać  posiekaną zieloną pietruszkę, oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotować  na małym ogniu 2 minuty. 
3.Ugotować makaron al dente w posolonej wodzie z kroplą oliwy. Osączony, gorący makaron włożyć do sosu i wymieszać. Posypać startym serem i  podawać natychmiast.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Pecorino

Najnowsze komentarze