Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Na ciasto:
  • ½ kostki masła
  • szklanka mąki
  • 5 jajek
  • ½ łyżki proszku do pieczenia

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • ½ kostki masła
  • szklanka mąki
  • 5 jajek
  • ½ łyżki proszku do pieczenia

Na farsz:

Sposób przygotowania:

1.Zagotować masło w szklance wody. Wsypać mąkę i mieszając podgrzewać jeszcze 5 minut. Ostudzić. Wsypać proszek do pieczenia i wbijać pojedynczo jajka. Dobrze wymieszać.
2.Przełożyć ciasto do szprycy i wyciskać na blachę spore kule w odstępach nie pozwalających na zlepianie się  pampuchów. Piec w 180 ° C przez trzy kwadranse. Gotowe ostudzić i przekroić na pół.
3.Zetrzeć pieczarki na grubej tarce , obrać i posiekać drobno cebulę. Podsmażyć na oleju. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
4.Nałożyć farsz na dolne połówki  pampuchów, posypać startym gruyerem, przykryć wierzchami i ponownie piec kwadrans w temperaturze 180 ° C. Podając ozdobić kroplą keczupu.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: