Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pizza w bułce

Dodany , autor gastronomygo

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 1 bułka
  • 2 trójkąciki sera Hochland biało czerwonegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonyŻyczymy smacznego! (1 śmietankowy, 1 z pomidorami)
  • 2-3 plasterki wędliny
  • 2 pieczarki
  • garść żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!
  • 1 ząbek czosnku.

NA SOS:
  • 3-4 pomidory
  • odrobina koncentratu
  • 1 mała cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • oliwa, cukier, sól, pieprz, oregano

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 bułka
  • 2 trójkąciki sera Hochland biało czerwonegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonyŻyczymy smacznego! (1 śmietankowy, 1 z pomidorami)
  • 2-3 plasterki wędliny
  • 2 pieczarki
  • garść żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!
  • 1 ząbek czosnku.

NA SOS:
  • 3-4 pomidory
  • odrobina koncentratu
  • 1 mała cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • oliwa, cukier, sól, pieprz, oregano

Sposób przygotowania:

PRZYGOTOWANIE: Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce, następnie ścieramy wędlinę (zawinęłam ją w "pakiecik", aby łatwiej było ją zetrzeć;)) oraz żółty ser. Czosnek drobniutko siekamy.

SOS: Na oliwie szklimy cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek w plasterkach. Dodajemy koncentrat i całość przesmażamy. Dodajemy teraz pomidory. Całość razem dusimy, aż do wyparowania płynów. Sos musi być dość gęsty. Doprawiamy do smaku.

PIZZA W BUŁCE: Bułkę nacinamy tak jak na zdjęciach, ale trzeba uważać, by nie zrobić tego za głęboko. Wtedy kwadraciki będą wypadać. W powstałe szpary ja wpierw rozsmarowałam kremowy serek, następnie powciskałam czosnek, dodałam starte pieczarki, szynkę i na sam koniec ser.

PIECZENIE: Pieczemy w 200 stopniach, do zarumienienia i rozpuszczenia sera. U mnie około 15 min.

INNE: Bułkę faszeruj czym chcesz! Podawaj nie z ketchupem, który i tak ma jeszcze sporo czasu, aż upłynie mu ważność, ale ze świeżym sosem, z uratowanych pomidorów, którym groził śmietnik! Wyciągamy cząstki bułki i maczamy w sosie ;) Smacznego!
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: