Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 100 PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

1. Drobno posiekać cebulę. Rozgrzać oliwę w głębokiej patelni i mieszając smażyć cebulę aż się całkiem zeszkli. Dodać czosnek wyciśnięty przez praskę i wsypać łyżeczkę mielonego kminu rzymskiego. Smażyć jeszcze minutę, tez mieszając.
2. Wlać na patelnię wody, wrzucić pomidory,  2 łyżeczki brązowego  cukru i doprowadzić do wrzenia. Gotować 10 minut i wrzucić oba rodzaje fasoli. Doprawić do smaku sola i świeżo zmielonym pieprzem.
3. Przełożyć wszystko do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika i piec w 180 st. C przez pół godziny.
4. Podając polać sokiem z limonki, posypać posiekanymi liśćmi kolendry i papryczką oraz pokruszona fetą.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: