Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 50 dag makaronu orzo (w kształcie ziarenek ryżu)
  • 70 - 80 dag świeżego szpinaku
  • 20 dag fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 łyżki śmietany 18-proc.
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag makaronu orzo (w kształcie ziarenek ryżu)
  • 70 - 80 dag świeżego szpinaku
  • 20 dag fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 łyżki śmietany 18-proc.
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

1.Szpinak oczyścić, umyć, grubo posiekać.
2.Ugotować makaron, odcedzić.
2.Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić  pokrojony w talarki czosnek,  po chwili dodać szpinak i pod pokrywką, dusić  2 minuty. Odkryć szpinak i gotować, aż odparuje płyn.
3.Pokroić w kostkę fetę, dodać do szpinaku, wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, dusić jeszcze kilka minut.
4.Połączyć szpinak z makaronem, dokładnie wymieszać.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: