Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • opakowanie spaghetti
  • 50 dag świeżego szpinaku
  • 20 dag rokpoluSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon BrieValbon BrieValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!
  • ½  szklanki  śmietany 18-proc. do zup i sosów
  • szklanka wyłuskanych orzechów włoskich
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie spaghetti
  • 50 dag świeżego szpinaku
  • 20 dag rokpoluSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon BrieValbon BrieValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!
  • ½  szklanki  śmietany 18-proc. do zup i sosów
  • szklanka wyłuskanych orzechów włoskich
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Szpinak przebrać, oczyścić, umyć i odsączyć, wrzucić na rozgrzaną oliwę i pod przykryciem ogrzewać 4 minuty, aż szpinak zmięknie.
2.Do szpinaku dodać śmietanę, pokrojony w kostkę ser, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, chwilę gotować razem.
3.Orzechy wysypać na suchą patelnię,  uprażone dodać do sosu szpinakowego.
4.Ugotować spaghetti al dente, odcedzić, dodać do sosu i wymieszać

Poznaj ser użyty w przepisie:

Rokpol

Najnowsze komentarze