Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 10 dag obranych orzechów włoskich,
  • ParmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • 50 dag makaronu świderki lub kolanka,
  • 4 łodygi selera naciowego,
  • 1 czerwona cebula,
  • 25 dag małych pomidorów,
  • 10 dag oliwek bez pestek,
  • oliwa,
  • ocet balsamiczny,
  • sól,
  • świeżo zmielony pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 10 dag obranych orzechów włoskich,
  • ParmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • 50 dag makaronu świderki lub kolanka,
  • 4 łodygi selera naciowego,
  • 1 czerwona cebula,
  • 25 dag małych pomidorów,
  • 10 dag oliwek bez pestek,
  • oliwa,
  • ocet balsamiczny,
  • sól,
  • świeżo zmielony pieprz.

Sposób przygotowania:

Ugotować al dente makaron w posolonej wodzie z kropla oliwy. Odcedzić i przełożyć do salaterki. Umyty seler naciowy cienko pokroić w poprzek. Cebulę pokroić w piórka, a pomidory na pół.

Wymieszać w salaterce z makaronem wszystkie warzywa oraz oliwki i pokruszone orzechy. Zalać sosem z 4 łyżek oliwy, 1 łyżki octu, soli i pieprzu. Posypać startym świeżo parmezanem.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: