Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Omlet z fasolką, szpinakiem i parmezanem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 8 jaj,
  • garść świeżych listków szpinaku,
  • puszka konserwowej fasolki szparagowej,
  • cebula,
  • pół szklanki tartego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki gęstej śmietany,
  • 2ząbki czosnku,
  • łyżka masła,
  • sól,
  • pieprz,
  • starta gałka muszkatołowa,
  • szczypta ziół prowansalskich.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 jaj,
  • garść świeżych listków szpinaku,
  • puszka konserwowej fasolki szparagowej,
  • cebula,
  • pół szklanki tartego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki gęstej śmietany,
  • 2ząbki czosnku,
  • łyżka masła,
  • sól,
  • pieprz,
  • starta gałka muszkatołowa,
  • szczypta ziół prowansalskich.

Sposób przygotowania:

1. Fasolkę osączyć z zalewy, szpinak umyć, dokładnie odsączyć.
2. Posiekaną drobno cebulę i czosnek podsmażyć na szklisto na patelni na maśle. Dodać szpinak i fasolkę i smażyć minutę.
3. W garnuszku roztrzepać lekko jaja z serem i śmietaną, doprawić solą, gałką i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
4. Masę jajeczną wylać na patelnię z fasolką i szpinakiem.
5. Smażyć omlet podważając co chwilę brzegi, aby rzadka masa spływała pod spód. Kiedy wierzch jest już tylko galaretowaty przełożyć omlet na ogrzany talerz i od razu podawać.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: