Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Pół łyżki masła rozgrzać na patelni, podsmażyć  pokrojony na kawałki bekon na chrupko, zdjąć mięso, odłożyć w ciepłe miejsce. Tłuszcz pozostawić na patelni.
2.Obrać połówkę  awokado, pokroić w cienkie plasterki, skropić sokiem cytrynowym.
3.Jaja roztrzepać z 2 łyżkami wody, solą i pieprzem, wylać  na patelnię  z rozgrzanym tłuszczem pozostałym po smażeniu bekonu. Przykryć patelnie i smażyć omlet podważając brzegi, aby płynna masa ściekała pod spód.
4.Kiedy wierzch jest prawie ścięty posypać startym serem, ułożyć na omlecie plasterki awokado i podsmażony bekon. Złożyć omlet na pół i jeszcze chwilę podsmażać.
5.Gotowy omlet zsunąć na talerz.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: