Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Zetrzeć ser na drobnej tarce. Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do wypieków, zrobić 4 kółka cyrklem lub obrysowując  ołówkiem  okrągłe naczynie o średnicy do 20 cm. W kółkach posypać  starty ser.
2.Wstawić blaszkę do piekarnika  nagrzanego do temperatury 130°C i piec dotąd, aż
ser się rozpuści, wtedy kawałki papieru z rozpuszczonym serem wstawić  do kubeczków, aby ser zastygał w  ich kształcie.
3.Paprykę umyć, oczyścić usuwając gniazda nasienne, pokroić w paseczki, ogórek obrać i pokroić w półplasterki, sałatę porwać na drobne kawałeczki, osączyć kukurydzę.
4.W słoiczku z zakrętką połączyć  musztardę, oliwę  i do smaku ocet winny, sól, pieprz.
5.Wymieszać pokrojone warzywa z sosem, umieścić je w serowych  kubeczkach.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Edam

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: