Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • 60 dag ugotowanych ziemniaków
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mąki
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • łyżka masła
  • łyżka bułki tartej
  • olej
  • sól, pieprz

Na nadzienie:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 60 dag ugotowanych ziemniaków
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mąki
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • łyżka masła
  • łyżka bułki tartej
  • olej
  • sól, pieprz

Na nadzienie:

Sposób przygotowania:

1.Ugotowane, jeszcze ciepłe ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać jajka, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, mąkę, wyrobić na ciasto. Wyłożyć równą warstwą w tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą, posmarować olejem. 
2.Przygotować farsz: pieczarki oczyścić, drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać koncentrat rozprowadzony w kilku łyżkach gorącej wody i pokrojone w plasterki parówki. Wszystko wymieszać, zagotować. 
3.Wyłożyć farsz na ciasto, posypać startym serem i wiórkami masła, papryką oraz oregano. Placek piec 30 minut w piekarniku w temperaturze 180°C.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: